Submenu

Veelgestelde vragen docent

​​​​​​​Er is een Skills Heroes budget. Hierin zitten behalve de uren voor de begeleider, ook budget voor verblijf in een hotel bij een verre Kwalificatiewedstrijd, budget voor een gastdocent of andere training.

Zie website WSNL link:  Skills Heroes | WorldSkills Netherlands. Als de wedstrijd/opleiding in de lijst staat, kan je contact opnemen met de coördinator Skills Heroes bij mboRijnland: Scarlet van der Kwaak.

Nee, bij mboRijnland zijn we met een groot team. De Skills Heroes coördinator Scarlet van der Kwaak heeft al veel ervaring en kan adviseren, helpen en meedenken. Je kan de taak van begeleider ook verdelen met een collega. En binnen de colleges zijn er ook andere collega’s met misschien iets meer ervaring en kennis.

Ja, dat doen we ook. Afgelopen jaren hebben we de wedstrijden van Dokters- en Tandartsassistent, Patissier, Boulanger en ICT-Beheerder georganiseerd. Dit jaar organiseren we de wedstrijd ICT Beheerder in Gouda. De nieuwe wedstrijd Sport en Bewegen organiseren we in maart in Zoetermeer!

Als er interesse voor is, geven we dit aan bij World Skills Netherlands. Zij verdelen de wedstrijden over verschillende scholen door heel Nederland.

Ja, je kan Skills The Finals bezoeken. Behalve dat er (bijna) alle finales plaatsvinden, is het een heel grote LOB activiteit. Dus voor studiekiezers van bv Entree is het een aanrader!

Gratis tickets | WorldSkills Netherlands

​​​​​​​Iedere deelnemer ontvangt een certificaat van deelname. Als de deelnemer bij de beste 8 komt, is een bronzen, zilveren of gouden medaille te winnen. Sommige wedstrijden hebben bij goud ook nog een internationaal vervolg. Zie ook EuroSkills 2023 Gdańsk | WorldSkills Netherlands 

 

Dit is afhankelijk van de vakrichting. Vanaf de selectie tot de Kwalificatiewedstrijd is er 40 uur vanuit het teambudget beschikbaar voor de begeleider. Dit is voor de voorronde, de startbijeenkomst en alles rondom de voorbereiding op de Kwalificatiewedstrijd. De deelnemer kan ook zelf trainen bv. op stage of buiten de eigen lessen bij andere klassen. Als de deelnemer bij de beste 8 eindigt in de Kwalificatiewedstrijd en dus door gaat naar Skills The Finals, komen er nog 40 uur bij. Deze worden achteraf vanuit het college aan het team toegekend.

Je kan een student selecteren d.m.v. een voorronde. Deze staan in het Skills CRS. Deze lijken op de Kwalificatiewedstrijden en hebben een handige jurering/puntentelling. Je kan ook zelf selecteren d.m.v. een toets of andere opdracht.

Ga naar de website van World Skills Netherlands en kijk of van jouw opleiding/crebo een wedstrijd georganiseerd wordt. 

Zo ja, neem dan contact op met Scarlet van der Kwaak, Skills Heroes Coördinator mboRijnland 

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen