Submenu

Over Skills Heroes

 

 

 

Wedstrijdopdrachten

​Skills Heroes-wedstrijdopdrachten zijn een vertaling van de kwalificatiedossiers naar de hedendaagse beroepspraktijk. Met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en innovatie. De opdrachten worden ontwikkeld door een team van ontwikkelaars dat bestaat uit vertegenwoordigers uit het onderwijs en uit het bedrijfsleven. Wedstrijdopdrachten onderscheiden zich van examens door de gewogen beoordeling. Daarbij leveren excellentie én voor het beroep essentiële onderwerpen een hogere waardering op.

 

 

 

 

 

 

Kwalificatiewedstrijd

Kwalificatiewedstrijden vinden verdeeld over het land plaats. Ze worden georganiseerd door een mbo-school of een bedrijf. Tijdens de kwalificatiewedstrijd wordt bepaald welke studenten, van verschillende scholen, zich kwalificeren voor de finale. De kwalificatiewedstrijden verschillen in omvang. Soms komt het voor dat wedstrijden verdeeld zijn over meerdere dagen. Van alle deelnemerts gaan 8 studenten met de beste score door naar de nationale finale tijdens Skills The Finals.

 

 

 

 

 

 

Finale

Tijdens de finales nemen studenten het tegen elkaar op en strijden ze om Nederlands Kampioen te worden in hun vak. Studenten voeren gedurende 2 dagen verschillende opdrachten uit. Een onafhankelijke jury vanuit het werkveld en niet deelnemende scholen beoordeelt deze opdrachten.

De meeste finales vinden plaats tijdens het evenement Skills The Finals. Bezoekers komen hier om finalisten aan te moedigen, deel te nemen aan een loopbaanorientatie-programma of om zich op de arbeidsmarkt te oriënteren. Hier wil je absoluut bij zijn!

 

 

Aftermovie Skills The Finales 2023

 

 

 

 

Tips

Om de beste in je vak te worden ga je de strijd aan met andere deelnemers. Dat geeft soms best wat spanning! 

1. Lees de wedstrijdopdracht bij de start van de wedstrijd goed door. Dit helpt om je zenuwen onder controle te houden omdat je weet wat er van je verwacht wordt.

2. Stel je op de hoogte van de regels van de vakwedstrijden. Deelnemers mogen bijvoorbeeld niet praten met bezoekers van het evenement, dat kan zorgen voor puntenaftrek.

3. Vertrouw op dat wat je kan en laat je niet afleiden of in verwarring brengen door (het werk van) anderen. Bekijk ook onderstaande video’s met tips van oud-deelnemers.

 

 

 

 

Tips van oud-deelnemers

 

 

 

 

 

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen