Submenu

Twee ‘Medals for Excellence’ voor studenten mboRijnland tijdens EuroSkills

108 keer bekeken

Onze getalenteerde studenten Laura van Oort (gastvrouw), Jorn Nieuwenhuis (patissier) en Olivia van Leeuwen (schoonheidsspecialist) hebben afgelopen dagen deelgenomen aan EuroSkills 2023, het toonaangevende Europese Kampioenschap voor Beroepen dat van 5 t/m 9 september werd gehouden in Gdansk, Polen

Laura met haar 'Medal for Excellence'

Onze getalenteerde studenten Laura van Oort (gastvrouw), Jorn Nieuwenhuis (patissier) en Olivia van Leeuwen (schoonheidsspecialist) hebben afgelopen dagen deelgenomen aan EuroSkills 2023, het toonaangevende Europese Kampioenschap voor Beroepen dat van 5 t/m 9 september werd gehouden in Gdansk (Polen). Jorn en Laura ontvingen een ‘Medal for Excellence’ voor hun bovengemiddelde prestaties. mboRijnland is enorm trots op de indrukwekkende skills die Jorn, Laura en Olivia hebben laten zien.  

“Ze hebben laten zien dat ze tot de Europese top in hun vakgebied behoren. Bovendien hebben ze een geweldige ervaring opgedaan door met zoveel vakgenoten uit 32 verschillende landen kennis te maken en de strijd aan te gaan. We zijn echt enorm trots op ze!”, aldus Saskia Schenning, bestuurslid mboRijnland.

Schenning reisde met een delegatie van de deelnemende mbo-instellingen en een aantal afgevaardigden vanuit de Tweede Kamer, het ministerie van OCW en mbo-organisaties als de MBO Raad en JOB MBO af naar Polen om bij dit grootse evenement te zijn. Ze was getuige van de prachtige bonbons en petit fours die Jorn maakte en het professionele optreden van Laura als gastvrouw. Daarnaast zag ze Olivia in opperste concentratie bezig met een make-upbehandeling.

Onder de indruk

Jorn met zijn showstuk

“Ik ben erg onder de indruk van het hoge niveau van de studenten. Het is een eer om als mbo-instelling hier te staan en ons te meten met zoveel getalenteerde, internationale studenten. Goed ook dat een aantal Tweede Kamerleden en Henrike Karreman vanuit het ministerie OCW hier zijn om te zien welk groot talent en vakmanschap mbo-studenten hebben en kunnen inzetten voor onze samenleving. Het is fantastisch om met EuroSkills het mbo zo op de kaart te zetten.”

Topje duim eraf

Jorn Nieuwenhuis had zes concurrenten tijdens EuroSkills. Op de tweede dag van de wedstrijden sneed Jorn het topje van zijn duim eraf, waardoor hij vertraging opliep. Jorn: Het was wel even schrikken toen ik het topje van mijn duim afsneed. Gelukkig heb ik me snel kunnen herpakken, heb mijn planning omgegooid en ben er weer vol voor gegaan.”

Bibberhandjes

Laura maakt een frambozencocktail

De concurrentie was groot tijdens EuroSkills. Laura nam het op tegen maar liefst 20 vakgenoten. Ze liet haar vaardigheden zien in drie onderdelen: bistro, bar en fine dining. Het laatste onderdeel is favoriet bij Laura, ze voerde alle opdrachten vol zelfvertrouwen uit. Toch voelde ze ook wel enige spanning. “Ik vond het niet per se moeilijk, maar je moet je wel aan veel regels houden. Ik moest bijvoorbeeld fruit snijden en stond daar toch met bibberhandjes. Echt niet normaal. Ik was op de seconde af klaar met de opdracht, maar het ging wel precies zoals ik wilde”, vertelt Laura.


Elke minuut benutten

Olivia bezig met een gezichtsbehandeling

Olivia kon onder andere haar expertise laten zien op het gebied van massagetechnieken, sugar waxen, pedicure en manicure. Dag twee vond ze zwaar: “De tijdsdruk was ontzettend hoog, daarom was dag 2 voor mij een uitdagende dag. Je moet slim met je tijd omgaan en elke minuut goed benutten.” Olivia nam het op tegen tien concurrenten in haar vakgebied Schoonheidsverzorging. Hoewel ze geen podiumplek behaalde, heeft Olivia laten zien dat ze een talentvolle professional is.


Team NL

mboRijnland is enorm trots op deze drie deelnemers en natuurlijk ook op de andere deelnemers van TeamNL en feliciteert de winnaars, die een ongelooflijke prestatie hebben neergezet. mboRijnland is ervan overtuigd dat deze ervaring om mee te doen aan Skills Heroes in Nederland en EuroSkills een waardevolle bijdrage levert aan hun professionele groei en succes in de toekomst. TeamNL won in totaal één gouden medaille (lassen), twee bronzen medailles (mechatronica en hovenier) en negen ‘Medals for Excellence’. 

Afbeeldingen

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen