Submenu

Volg onze gastvrije Laura van Oort

02-10-2023
39 keer bekeken

WorldskillsNetherlands interviewt Laura na haar eerste dag op de Euroskills in Polen

EuroSkills is gestart en Laura vertelt over haar eerste wedstrijddag bij Restaurant Service. Ze kijkt tevreden terug op de aftrap van het grootste event voor beroepen in Europa. “Mijn eerste dag was goed. Mag niet klagen! De eerste dag is vaak even chaotisch, maar ik had een rustige opstart. We zijn met een leuke groep. Dit zorgt voor een hele relaxte sfeer, daardoor kunnen we rustig werken.”

De voorbereidingen die Laura heeft getroffen geven haar vertrouwen in de laatste wedstrijddag: “Mijn wedstrijden zijn opgebouwd van makkelijk naar moeilijk (vind ik), maar ik verwacht dat dit goed gaat komen. Het zijn onderdelen waarop ik hard heb getraind.” Ondanks het zelfvertrouwen komt een Europees Kampioenschap wel met de nodige spanning. Laura vertelt: “Gisteren vond ik het niet per se moeilijk, maar je moet je wel aan veel regels houden. Ik moest bijvoorbeeld fruit snijden en stond daar toch met bibberhandjes. Echt niet normaal. Ik was op de seconde af klaar met de opdracht, maar het is wel precies gegaan zoals ik wilde. Ik heb 20 minuten enkel naar mijn tafel gekeken en keek daarna op: volgens mij was ik de beste.”

Ze heeft deelnemers uit andere landen gezien en vindt het lastig om haar kansen in te schatten. “Er zijn een aantal kandidaten die ook aan WorldSkills mee hebben gedaan, dus dat is pittig!”

Bekijk alle foto’s van Laura

Inmiddels kan ik vol blijdschap vertellen dat niet alleen Jorn maar ook Laura een Medaille of Excellence heeft ontvangen voor haar prestaties tijdens de Euroskills. Wat een ijzersterk team hadden we dit jaar met Laura, Olivia en Jorn, aldus Scarlet van der Kwaak, Coördinator Skills Heroes mboRijnland

Afbeeldingen

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen