Vacature verpleegkundige kinderafdeling

02-04-2024
20 keer bekeken 0 reacties

Ben jij nog opzoek naar een leuke baan binnen de kinderrevalidatie. Solliciteer dan snel!

Soort bijdrage

Vacature

Bedrijfstak

Verpleegkunde & Verzorgende

MBO/HBO Verpleegkundige Kinderrevalidatie

Bij Rijndam kun je al je kennis en kunde inzetten en jezelf uitdagen tot het verlenen van de beste medische revalidatiezorg. Door het langdurige contact met de patiënten bouw je een echte band met ze op. Kom werken in de revalidatiezorg. Verbaas jezelf!  


Wat ga je doen?

Dat jij verpleegkundige zorg en psychosociale begeleiding verleent en coördineert om herstel, gezondheid en zelfredzaamheid van kinderen en jongeren te bevorderen waarbij gezinsgericht werken centraal staat, dat is duidelijk. Toch is deze functie van verpleegkundige bij Rijndam nét even anders. Waarom? We vroegen het aan Willemijn, verpleegkundige: “Je hebt veel vrijheid om input te geven op het revalidatieproces, je werkt actief mee met de ouder(s), kind en de overige disciplines om de ouder(s) en kind een maximale zelfstandigheid te laten bereiken. Het contact dat je daarbij hebt is geweldig”. 

Enkele hoogtepunten:

 • je hebt als verpleegkundige een belangrijke rol binnen het multidisciplinaire team in het complexe revalidatieproces;
 • je bent het aanspreekpunt en begeleider voor het kind en/of zijn ouders/verzorgers. Ook geef je hen informatie, voorlichting en (preventie-)advies met betrekking tot het verpleegkundig revalidatieproces, zorgpaden en toekomstperspectief. Indien nodig verwijs je naar een (mede)behandelaar;
 • als verpleegkundige mag je een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling en implementatie van het verpleegkundig beleid en onderzoek. Je adviezen zijn gebaseerd op evidence based practices.

Wat ook goed is om te weten: Je hebt richting collega’s een coachende en consultatieve rol. Je begeleidt en enthousiasmeert collega’s, leerlingen en stagiaires tijdens hun werk. Je coacht hen bij casuïstiek, communicatievraagstukken of moreel beraad en draagt zo bij aan een positief leerklimaat. En je kan naar voren treden als sparringpartner voor het managementteam, bijdragen aan (afdeling overstijgend) beleid of je aansluiten bij verschillende overlegstructuren.


Wie zijn wij?

Werken bij Rijndam betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg. We zijn nieuwsgierig naar nieuwe oplossingen, houden onszelf scherp en blijven constant verbeteren. We willen onze patiënten verbazen, laten zien dat ze meer kunnen dan ze eigenlijk dachten. Zodat zij weer Baas kunnen zijn over hun eigen leven. Ook jij kan binnenkort, samen met ruim 800 deskundige en betrokken collega’s, werken aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten. Met verbazing maak jij het verschil.

Wat is jouw werkplek?

Jij oefent jouw mooie vak uit vanaf onze locatie aan de Westersingel; in hartje Rotterdam. Dit is een unieke werkplek, onder andere omdat:

 • de afdeling Kinderrevalidatie een afdeling is met 12 bedden en biedt dag- en klinische revalidatiegeneeskundige zorg aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-18 jaar met hersenletsel, multitrauma, dwarslaesie en chronische pijn- en vermoeidheid.;
 • jouw collega’s met passie en toewijding werken, samen met de patiënt en met elkaar;
 • het een prachtig park in de achtertuin heeft;
 • er een metro en tramhalte is op 2 minuten loopafstand. CS Rotterdam? Dat is 15 minuten wandelen, daarnaast is er voor onze verpleegkundigen ook parkeergelegenheid. 

Hoe het is om op deze plek te werken? Het zal je positief verbazen. Verpleegkundige Leon omschrijft de werksfeer als volgt: “We staan er als team voor de patiënt. We zijn er voor elkaar om elkaar scherp te houden en te steunen. Hier leer je elke dag iets bij. We zijn professionals met een gezonde dosis humor.”


Wie ben jij?

Vooral lekker jezelf. Voor jouw mening, ideeën en talenten is er bij ons alle ruimte. Jij kijkt kritisch naar de (on)mogelijkheden van onze werkwijze en staat open voor nieuwe behandelvormen. Je ontwikkelt jouw expertise verder om het verschil te kunnen maken. Je zoekt actief de samenwerking én de verbinding op. Binnen en buiten het team.

 

En verder?

 • heb je een afgeronde mbo of hbo opleiding tot verpleegkundige en een BIG registratie;
 • het hebben van een Specialistische Vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige is zeker een waardevolle aanvulling;
 • ervaring hebben in de revalidatiezorg is een pré;
 • affiniteit met langdurige, intensieve zorg en begeleiding van patiënten;
 • vanuit jouw expertise als verpleegkundige ben je servicegericht en in staat om de juiste prioriteiten te stellen;
 • je levert graag een bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van verpleegkundige zorg door o.a. participatie in werkgroepen en het bijdragen aan protocollen en procedures.

 

Wat verdien jij?

Op basis van een 24-urige werkweek kan jij als verpleegkundige rekenen op:

 • een jaarcontract om mee te starten;
 • een dienstverband van 24 uur per week met de mogelijkheid tot uitbreiding van uren op termijn;
 • een bruto maandsalaris tot € 3.824,00 (FWG45) of € 4.324,00 (FWG50), bij een 36-urige werkweek;
 • 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • 50% bijdrage aan jouw pensioenopbouw via Zorg en Welzijn;
 • volop mogelijkheden om steeds beter in je vak te worden, mede dankzij onze eigen Rijndam Academie.

En er is meer. Alle arbeidsvoorwaarden vind je op rijndam.nl/arbeidsvoorwaarden.

 

Wil jij ons team versterken?

Solliciteer direct!

Heb je vragen over het werken bij Rijndam? Kijk eens op rijndam.nl/werkenbij. Wordt jouw vraag daar niet beantwoord? Stel dan jouw vraag aan Vera Rietveld, logopedist en paramedisch coördinator, via 010 – 241 24 12. Voor vragen over het werving- en selectieproces kun je HR officer Farida een bericht sturen via WhatsApp op 06 – 576 756 13.

 

Ook belangrijk:

 • jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 30 mei a.s.;
 • de eerste gesprekken plannen we zo snel mogelijk;
 • bij indiensttreding vragen we een verklaring omtrent gedrag (VOG).

 

Afbeeldingen

0  reacties

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen