Start opleiding Chauffeur Wegvervoer met baangarantie bij mboRijnland

24 keer bekeken 0 reacties

Rijden voor een verhuisbedrijf of voor een bedrijf in de bloemen en plantenindustrie, transport rijden in het buitenland of ervaring opdoen in de transport en op- en overslag in het magazijn? In september start bij mboRijnland een nieuwe opleiding Chauffeur Wegvervoer met baangarantie.

Deze opleiding is een zogenaamde BBL-opleiding; dit betekent vier dagen werken bij een transportbedrijf in de buurt en één dag naar school bij de bloemenveiling in Rijnsburg. De docenten van mboRijnland verzorgen de theorielessen, zoals Nederlands, rekenen, Engels en Duits op locatie. Deze opleiding is tot stand gekomen door een samenwerking tussen mboRijnland, Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en diverse transport- en logistieke bedrijven. STL zorgt ervoor dat de student bij een van de bedrijven wordt gedetacheerd en regelt alles rondom het behalen van het rijbewijs.  

Chauffeursdiploma en baangarantie 

 

 

Tijdens de opleiding behalen de studenten niet alleen hun chauffeursdiploma, maar leren ze ook alle ins en outs over douaneformaliteiten, laden en lossen bij klanten, alles over het magazijn en op de weg rijden. Na de opleiding hebben de studenten een baangarantie en kunnen meteen aan de slag binnen Europa of daarbuiten.    

 

 

Docent Willem-Jacques van der Oest, docent mboRijnland: “We zien dat het beroep van chauffeur regelmatig in de familie zit bij onze studenten. Ze hebben vaak ouders of andere familieleden die rijden. Het is voor sommigen dus echt een vak dat door de aderen stroomt. Het voordeel is dat onze leslocatie klein is en vertrouwd aanvoelt. Bij Vianen Flowers, waar je één dag in de week les krijgt, is een lokaal aanwezig. Verder geven we op het terrein ook praktijklessen. Als we met de theorie bezig zijn, kunnen we het meteen in de praktijk laten zien en uitvoeren. Daarnaast werken de studenten vier dagen in de week bij een van de leerwerkbedrijven.” 

Vrijheid  

Voordeel bij deze nieuwe opleiding is dat studenten de vrijheid behouden na hun opleiding elders te gaan werken. “Als je klaar bent, heb je alle papieren die je nodig hebt. Je mag bij het leerwerkbedrijf blijven, maar je mag ook ergens anders heengaan, je zit dus nergens aan vast”, aldus Van der Oest. 

Innovatieve samenwerking onderwijs en sector

Lutze van der Ploeg, Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL): “Wij zorgen namens de werkgevers- en werknemersorganisaties voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel. BBL-studenten komen bij ons in dienst en worden gedetacheerd bij de leerbedrijven. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak van vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker. STL biedt studenten een arbo- en heftruckopleiding, een studieplan en 90% subsidie op alle opleidingen voor de rijbewijzen B, C en CE. De gediplomeerden zijn na het succesvol doorlopen van een tweejarig leerwerktraject verzekerd van een baan met een volwaardig salaris.” 

Bedrijven die aan deze nieuwe opleiding meedoen zijn: Dobbe Transport in Roelofarendsveen, Van der Slot Transport in Rijnsburg, Wesseling Logistics in Sassenheim, Oomen Verhuizers in Katwijk, Jongeneel Transport in Valkenburg en De Wit Transport in Oegstgeest.

Afbeeldingen

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen