Nauwere samenwerking Yuverta en mboRijnland voor opleiding Onderwijsassistent

23 keer bekeken 0 reacties

mboRijnland en Yuverta in Alphen a/d Rijn werken nauw samen voor de mbo-opleiding Onderwijsassistent. Voorheen lag de focus in de opleiding op het basisonderwijs, nu willen mboRijnland en Yuverta ook het voortgezet onderwijs, met name het vmbo, meer onder de aandacht brengen.

Bij mboRijnland stroomt al langere tijd jaarlijks een grote groep leerlingen in die hun vmbo-diploma GL of KB hebben behaald bij Yuverta.

“Het is ons gezamenlijke doel om de scope van de opleiding te vergroten en een breder perspectief te bieden aan de studenten. We willen laten zien dat het beroepenveld van een onderwijsassistent groter en diverser is dan alleen het basisonderwijs. Ook het voortgezet onderwijs biedt veel mogelijkheden”, aldus Jackie van Gils, docent mboRijnland.

Daarom hebben mboRijnland en Yuverta de handen ineengeslagen. Afgelopen weken hebben eerstejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent gedurende twee dagen meegekeken bij Yuverta. Ze kregen een rondleiding en bezochten een aantal lessen. De lesbezoeken waren gekoppeld aan één van de vakken binnen hun opleiding. Dit bood de studenten een mooie kans om de theorie aan de praktijk te koppelen. De studenten konden ervaren hoe divers en boeiend het vak van onderwijsassistent in het vmbo kan zijn.

Ook voor studenten die in het tweede jaar zitten, vindt dit jaar een samenwerking plaats. Een aantal studenten zal scholieren van vmbo 4GL begeleiden bij het intensieve schrijfproces van het profielwerkstuk (PWS). Vanaf studiejaar 24/45 krijgen derdejaars studenten de kans om stage te lopen bij Yuverta.

Deze samenwerking tussen mboRijnland en Yuverta is niet alleen bedoeld om de opleiding aantrekkelijker te maken, maar ook om de studenten beter voor te bereiden op de praktijk. Door de beroepsscope te verbreden, hopen beide onderwijsinstellingen meer studenten enthousiast te maken voor een baan in het voortgezet onderwijs en wellicht door te stromen naar een lerarenopleiding theorie of praktijk.

mboRijnland en Yuverta zijn ervan overtuigd dat deze vernieuwde aanpak de jongeren helpt bij het ontdekken van hun passie en talenten en laat zien wat nog meer mogelijk is als onderwijsassistent.

Afbeeldingen

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen