Finalisten mboRijnland bekend voor vakwedstrijden Skills Heroes

48 keer bekeken 0 reacties

Dertien studenten van mboRijnland hebben de finales bereikt van de vakwedstrijden Skills Heroes. Zij vertegenwoordigen mboRijnland tijdens het grote evenement Skills The Finals dat op 21 en 22 maart wordt gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Vlnr: Nick, Casper en Nina

Tijdens deze finales strijden de finalisten om de titel: ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’ in hun vakgebied.  

De afgelopen maanden hebben mbo-studenten uit het hele land tegen elkaar gestreden in de kwalificatiewedstrijden. Hieruit zijn per vakgebied acht finalisten geselecteerd die eind maart in de Brabanthallen laten zien wat ze kunnen. De finalisten van mboRijnland, waaronder een team van twee studenten en twee runner-ups, komen uit diverse vakgebieden en regio’s.

Jamie Peek, finalist Verpleegkunde, zit in haar examenjaar én staat in de finale van Skills: “Ik had echt niet verwacht dat ik naar de finales zou gaan. Nadat ik voor mboRijnland bij de kwalificatiewedstrijden was geselecteerd, werd ik steeds fanatieker. Nu wil ik er ook gewoon voor gaan.” Jamie traint samen met haar begeleider tijdens de praktijkuren op school. Daarnaast heeft ze veel kennis opgedaan tijdens haar stage in het ziekenhuis. Gelukkig steunt het stagebedrijf waar ze nu werkt, Mariaoord in Vinkeveen, Jamie volop in de voorbereidingen.

Jamie Peek, verpleegkundige

 

De finalisten die voor mboRijnland uitkomen tijdens Skills The Finals:

 

Wedstrijd/opleiding

 

Finalisten

 

Woonplaats

 
Facilitair dienstverlener Lars van der Haven Roelofarendsveen  
Kok Lars Elsenbroek Zoetermeer  
Patissier Roos Buakhiaw Rijnsburg  
Boulanger Tim van Beek Alphen aan den Rijn  
Juridisch dienstverlener Mounira El-Shaer Zoetermeer  
Doktersassistent Marit van der Kroft Gouda  
Verpleegkundige Jamie Peek De Hoef  
Maatschappelijke zorg Nina van Brenk Nieuwkoop  
Web developer Casper Visser Zoetermeer  
ICT-beheerder Nick Hemmink Alphen aan den Rijn  
Lasser TIG Lisa Brama Roelofarendsveen Runner-up
Verkoopspecialist Thom Bakker Leidschendam  

Runner-up

Entree Horeca (team) Meva Cetin en Elif Ulas Den Haag / Leiden Powered by 29 feb Zwolle
Sport en Bewegen Sebastiaan Stehmann Den Haag Powered by 8 mrt mboRijnland Zoetermeer

Runner-up
Lisa Brama (Lasser TIG) en Thom Bakker (Verkoopspecialist) staan op de reservelijst. Mocht een van de acht finalisten in hun vakgebied uitvallen, dan mogen zij meedoen aan de finale.

 

Powered by

Dit jaar doet mboRijnland mee aan twee ‘Powered by’ wedstrijden. Een daarvan, de wedstrijd Sport & Bewegen, organiseert mboRijnland en vindt op 8 maart plaats in Zoetermeer. De ‘powered by’-wedstrijden zijn nieuwe wedstrijden die zich moeten bewijzen om officieel te worden toegevoegd aan de Skills Heroes wedstrijden. Op 8 maart strijden 11 deelnemers uit het hele land tegen elkaar. Daar volgen drie winnaars uit. Wie brons, zilver of goud mee naar huis mag nemen, wordt tijdens Skills The Finals bekendgemaakt. De andere ‘powered by’-wedstrijd waar mboRijnland aan meedoet, vindt plaats bij Deltion in Zwolle.

Een goede voorbereiding is het halve werk 

De afgelopen maanden hebben de finalisten in voorrondes en landelijke kwalificatiewedstrijden laten zien dat ze tot de beste acht van Nederland in hun vakgebied behoren. Om de studenten klaar te stomen voor de finale staat binnenkort een teambuildingdag op het programma. Hier leren ze elkaar beter kennen en volgen ze workshops hoe om te gaan met stress en krijgen ze tips en tricks over het houden van een aansprekende presentatie.

Kom kijken, aanmoedigen en beleven 

Skills The Finals vindt 21 en 22 maart plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Het is indrukwekkend om te zien met hoeveel passie de beste studenten in hun vak aan het werk zijn. De toegang is gratis.

Afbeeldingen

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen