Trotse vertegenwoordiging van drie studenten mboRijnland op EuroSkills 2023 in Polen

22 keer bekeken 0 reacties

Drie getalenteerde studenten van mboRijnland vertegenwoordigen Nederland tijdens EuroSkills 2023. De Europese vakwedstrijden voor het mbo vinden plaats van 5 tot en met 9 september in Gdansk in Polen.

Jorn Nieuwenhuis (Patissier), Laura van Oort (Gastvrouw) en Olivia van Leeuwen (Schoonheidsspecialist) behaalden alle drie een gouden medaille tijdens de Nederlandse kampioenschappen. In Gdansk meten ze zich met hun internationale evenknie, studenten uit 32 Europese landen, en laten hun beste skills zien. De inzet is een plek op het Europese podium.

EuroSkills is een prestigieus evenement dat vakmanschap en vaardigheden van jonge professionals uit heel Europa in de schijnwerpers zet. “We zijn trots op onze ambitieuze studenten en docenten die dit jaar alles opzij hebben gezet om hun talent, skills en vaardigheden te trainen om een topprestatie te kunnen neerzetten”, aldus Scarlet van der Kwaak, projectleider Skills Heroes bij mboRijnland.

Keihard trainen
Jorn Nieuwenhuis (22), woonachtig in Den Haag: “Ik heb de hele zomer keihard getraind en verschillende workshops gevolgd bij professionele patissiers om me optimaal voor te bereiden, zoals bijvoorbeeld een tweedaagse masterclass bij het Belgische House of Chocolate. Ik heb veel geleerd en stappen gemaakt in de aanloop naar deze wedstrijden. Ik kijk er naar uit om mooie en smaakvolle lekkernijen te maken.”

Blind kruiden herkennen
Ook Laura van Oort (21) is zeer gemotiveerd en gaat voor een podiumplek. De studente uit Bodegraven heeft onder andere een workshop gevolgd bij Koffiebar Tref om haar baristavaardigheden te trainen. Daarnaast oefende ze wekelijks een paar dagen per week op school en werkte ze bij sterrenrestaurant De Burgemeester in Linschoten om alle kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. ”Ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt door te trainen om alle kruiden geblinddoekt te herkennen. Dan kan het in Polen alleen maar meevallen.”

Masterclass in Boedapest
Olivia van Leeuwen (20) uit Lisse reisde in de zomer af naar Hongarije voor een product- en praktijktraining bij Pandhy’s in Boedapest. Samen met de andere Europese deelnemers volgde ze een masterclass in haar vakgebied Schoonheidsspecialist. “Het was geweldig om alvast te werken met de producten die we straks tijdens EuroSkills ook gaan gebruiken. Ik heb enorm veel geleerd.” Weer terug in Nederland volgde Olivia nog een training wimper- en wenkbrauwlift en nam ze deel aan een workshop lichaamsmassage in Sanadome (sauna).

Maandag 4 september vertrok TeamNL met 22 Nederlandse kandidaten richting Gdansk. Dinsdag 5 september is de officiële openingsceremonie en van 6 tot en 8 september vinden de wedstrijden plaats. Op 9 september horen de deelnemers op welke plek ze zijn geëindigd en vindt de prijsuitreiking plaats.

mboRijnland is trots op deze getalenteerde studenten die tijdens EuroSkills 2023 hun talenten en vakmanschap laten zien. Hun deelname inspireert toekomstige studenten om hun passie na te streven en uit te groeien tot ware vakexperts.

Afbeeldingen

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen