Studenten Mechatronica bezoeken Nobels B.V. en Jungheinrich

105 keer bekeken

Hoe krijg je een goed beeld van jouw toekomstige beroep als eerstejaars student? Nou, gewoon op bezoek gaan om met eigen ogen te zien en te beleven wat daar allemaal voor interessants gebeurt.

 

Daarom gingen afgelopen week de eerstejaars studenten van de opleiding Mechatronica Leiden onder begeleiding van hun docenten op pad. Het doel van het bedrijfsbezoek was om een goed beroepsbeeld te vormen binnen het werkveld van de opleiding Mechatronica.

Door middel van presentaties, rondleidingen, interessante demonstraties en workshops, hebben de nieuwe studenten een goede indruk gekregen van het werkterrein in de techniek. Zo mochten zij bijvoorbeeld zelf elektrische schakelingen maken, sleutelen aan machines en zelfs een tractor of een heftruck rijden.

Wat vooral ook leuk was, is dat ‘oude’ studenten van mboRijnland tijdens het bezoek onze nieuwe studenten begeleidden. Deze studenten die wij hebben opgeleid werken nu als vakkundige medewerkers in de mechatronica-sector.

De eerstejaars studenten bezochten allereerst het erkende leerbedrijven Nobels B.V. Dit bedrijf levert machines aan de agrarische sector, denk hierbij aan bollentelmachines, (sorteer)machines voor bloembollen en vaste planten.

Vervolgens bezochten zij Jungheinrich Nederland. Dit bedrijf is toonaangevend op gebied van onderhoud, opleidingen en service van heftrucks.

Door de bezoeken hebben de studenten een goed beeld gekregen van hun eventuele carrière in de brede mogelijkheden van de mechatronica. Het waren geslaagde bezoeken aan bedrijven waar wij als opleiding een duurzame samenwerking mee hebben. Zowel studenten als docenten - maar ook de bedrijven zelf - hebben het als zeer leerzaam ervaren.

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

 

Contact

Bezoekadres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden

Postadres:
Postbus 1317
2302 BH Leiden

community@mborijnland.nl

Volg mboRijnland via

          

 

 

Community mboRijnland logo

 

 

Cookie-instellingen